Fem snabba med Magnus Lindén, delägare och projektledare på Planoform

Hej Magnus, vad gör du om dagarna?

– Jag gör allt ifrån att rita, utforma offerter, har kundmöten till logistikhantering. Tillsammans med mina kollegor har jag hand om vårt showroom Planoform Stockholm på Karlavägen/Jungfrugatan.

Du är snickare i grunden – hur har du haft nytta av det i ditt jobb på Planoform?

– Jag har stor nytta av min bakgrund som möbelsnickare! Man har en förståelse för konstruktion och framförallt konstruktionsmaterial. Som snickare har jag koll på, och erfarenhet av, hur man kan hitta lösningar på ett smart sätt och hur olika material förhåller sig till varandra.

Vad är ditt bästa inredningstips?

– Ska man inreda exempelvis ett kök, som vi gör mycket, tycker jag att man ska låta det ta tid och göra det grundligt. Ta professionell hjälp och bygg ihop något unikt. Jobbar man med sånt här dagligen så kan man direkt se samband med till exempel ljusflöde och hur det påverkar hela rummet. Är det en takvåning eller ligger köket en trappa ner? Förutsättningarna påverkar snickerier och andra material, men framförallt hur rummet ska belysas.

Om du skulle snickra ihop en favoritmåltid i köket – vilken blir det?

– Det blir en skaldjursgryta med saffran och en god Chablis till det.

Vilket av era varumärken rekommenderar du helst till någon?

– Jag måste säga Binova och Arclinea – två otroligt starka varumärken i två olika segment med olika formspråk.

Kontakta oss