Fem snabba med Margherita Deserventi, inredningsarkitekt och projektledare på Planoform

Hej Margherita, hur kommer det sig att du började intressera dig för interiör och design?

– Jag har alltid fascinerats av byggnader och interiör. Jag växte upp i Italien med en familj inom arkitekt- och möbelbranschen, därför fick jag tidigt lära mig att uppskatta och värdera vackra saker. Då upptäckte jag min passion för att forma ett utrymme till ett nytt, med sann karaktär och känsla.

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?

– För det mesta är jag på kontoret, ritar på min dator och gör presentationer, men det är verkligen inte allt. Vi arbetar dagligen hand i hand med arkitekter och snickare, därför måste vi ha kunskap inom andra områden, som belysning, VVS eller andra designelement. Jag kan vara bland dammoln på en byggarbetsplats, sitta i kundmöten och sedan jobba i vårt showroom. Det är inte alltid ett skrivbordsjobb!

På vilka sätt hjälper du Planoforms kunder?

– Jag strävar efter att hjälpa mina kunder till deras mål och visioner. Jag förvandlar deras visioner till en kreativ, fysisk miljö. Det är upp till designern att veta vilka frågor de ska ställa och vilken riktning man bör gå, för att hjälpa kunderna att ta reda på vad som är viktigt i deras hem och hur de vill bo.

Vad föredrar du att laga i ditt kök?

– Jag gillar att laga mat tillsammans med min partner och förbereda agnolotti, vilket är en fylld pasta som är typisk för regionen därifrån jag kommer, Piemonte. Det kräver mycket arbete, men det ger oss så mycket tillfredsställelse när det väl är klart! Ytterligare ett tips är att kombinera agnolotti med en god flaska Nebbiolo.

Vad är det absolut bästa med ditt jobb?

– Inget projekt är det andra likt, så det blir aldrig tråkigt!

Kontakta oss