Fem snabba med Mikael Rantanen, utesäljare på Planoform Agencies

Hej Mikael, Vad jobbar du med på Planoform?

– Jag jobbar i första hand på agentursidan, alltså där vi representerar Planoforms varumärken till samtliga nordiska länder. Det innebär att jag har kontakt med arkitekter, inredare och andra butiker som kan bli återförsäljare av våra leverantörer vi representerar. Men jag är också med och bistår kollegorna i butiken när det behövs.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det är att träffa människor. Både att få lära känna andra människor, men också att få visa arkitekter, inredare och slutkunder vad vi står för. Vi jobbar med exklusiva varumärken som med namnkunniga formgivare har en tydlig idé och historia kring sin produkt. Att kunna förmedla det vidare och bidra till att öka försäljningen är jätteroligt.

Vad blir ditt nästa stora inredningsköp?

– Jag brinner extra för belysning. Det är kronan på verket, ger atmosfär och skapar känslan av hemmet. Så de finns stor risk för att det blir en ny armatur, eller en särskild fenomenal espresso-maskin.

Vilket av era varumärken är din favorit?

– När det gäller belysning är det Brokis, en tjeckisk tillverkare. De har en stark glastradition med armaturer som andas historia och ett modernt språk. När det kommer till möbler älskar jag Poltrona Frau, ett varumärke som startade 1912 på Sardinien. Inom Poltrona Frau gruppen finns deras division som gör bilinredning för t.ex. Maserati och Ferrari. Är det någon som kan läder så är det dem.

Har du något life hack i köket?

– Vassa knivar, bra belysning och arbetsytor. Kök kan vara hur vackra som helst men ett måste är att kunna arbeta i det. God design ska gå hand i hand med funktionella lösningar.

Kontakta oss