Lema – en sofistikerad livsstilsvision

Att något är “Made in Italy” ger oftast en garanti på att en produkt och dess material är av högsta kvalitet – något som vi värdesätter. Just därför arbetar vi framför allt med italienska varumärken där exklusivitet och hög kvalitet är tydliga framgångsfaktorer. Här berättar vi mer om det italienska familjeföretaget Lema.

När du inreder ditt hem är det viktigt att du gör rätt val och väljer möbler och inredning från ett varumärke med hög kvalitet. Det lönar sig i längden. Den italienska producenten Lema har tillsammans med framgångsrika, internationella designers och arkitekter utvecklat ett omfattande hemma-sortiment. Detta inkluderar alltifrån matbord, sittplatser och soffor till sängar och skräddarsydda förvaringslösningar.

Allt började i hjärtat av Brianza

Lema har specialiserat sig på skräddarsydda modulsystem för vardagsrum och sovrum och har under de senaste åren blivit synonymt med en sofistikerad och samtida livsstilvision. Det italienska familjeföretaget har rötter som sträcker sig tillbaka till 1930-talet när Angelo Meroni öppnade en liten verkstad i det vackra bergslandskapet Brianza, beläget i utkanten av Milano. Men mycket har förändrats för Lema sedan dess. Under det tidiga 1900-talet specialiserade sig producenten på tillverkning av hantverksmöbler, men den stora vändpunkten kom på 1970-talet. Det var under den här tiden som Lema, som det är känt idag, grundades av Angelo Meronis söner Luigi och Enrico.

Ett hållbart hem i subtil design

Unikt för det italienska varumärket är dess förmåga att sammanföra designvisioner, för att skapa ett möbelsortiment som återspeglar en stressfri livsstil, utan begränsningar. I ditt Lema-hem ska du känna dig lugn och kunna koppla av. När du inreder ditt hem med designmöbler från Lema kan du även känna dig trygg med att produkterna är tillverkade utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Om du önskar har du möjlighet att inreda ditt hem med FSC-certifierade möbler från Lema. Det betyder att tillverkningen av möblerna sker utifrån den oberoende organisationen Forest Stewardship Councils certifieringssystem. De arbetar för ett miljöanpassat och socialt ansvarstagande av världens skogar.

Skräddarsy din dröm

Genom alla år som Lema verkat inom interiör har de arbetat nära med framstående designers och utvecklat ett unikt hemma-sortiment – som går att variera och individuellt anpassa i oändlighet. Flexibilitet och möjligheten att skräddarsy ditt hem är en del av Lemas vision och du har möjlighet att skapa oändliga kombinationer för ditt unika projekt. Skapa ditt drömhem genom att komponera modulsystem, estetik och funktion, färg och material – på ett sätt som passar just dig.

Varför Lema?
  • Hög kvalitet
  • Patenterad teknologi
  • Ett omfattande hemma-sortiment
  • Blanda färger och material från samtliga kollektioner – på det sätt du önskar
  • Möjlighet att skapa skräddarsydda kombinationer för ditt unika projekt

Kontakta oss