Lyckas med din renovering – välj ett varumärke med tidlös design

Hösten innebär en nystart för många och kanske är det nu du påbörjar den där köksrenoveringen du alltid drömt om. Men det är lätt att gå händelserna i förväg och missa viktiga steg under projektets gång. Har du koll på de internationella producenterna? Vet du vilka kök som håller över tid? Har du en tydlig budget? Här berättar vi mer om viktiga förberedelser, hur du bör tänka kring budget och varför du bör välja ett varumärke med en tidlös design.

Tänk helhet

Vilka förutsättningar finns hemma hos dig? Det många gör är att titta alldeles för mycket på inspirationsbilder men glömmer bort att utgå från sina egna förutsättningar. Att utgå från bilder innebär att det finns en risk att du låser dig vid en specifik idé – vilket kan vara en idé som inte är idealisk för just ditt hem. Därför är det viktigt att se till helheten och tänka i nya banor.

Förberedelser är A och O

Den viktigaste förberedelsen inför en planerad renovering är att läsa på om varumärken och köksproducenter. Det finns idag en uppsjö av tillverkare, men för att ditt kök ska bli så bra som möjligt bör du välja ett exklusivt varumärke med en varaktig design – som du inte kommer tröttna på efter kort tid.

För att säkerställa att du investerar i ett kök som håller över tid bör du välja ett högklassigt varumärke. Tänk kvalitet, tänk funktion, tänk Arclinea. Det eleganta varumärket tillverkar exklusiva drömkök från Italien till hem där köket är hemmets hjärta. Arclinea är en av de stora producenterna som håller den italienska traditionen vid liv, helt enkelt.

Köksrenovering eller renovering av hela ditt hem?

Många gånger är det inte bara köket som renoveras, utan hela ditt hem, vilket innebär fler parametrar att ha i beräkning. Vilka möbler passar? Vad ska du ha för belysning i ditt hem? Hur tänker du kring garderober och förvaringslösningar? När det gäller just förvaringslösningar till ditt hem är det en god idé att även här tänka italiensk design. Lema är en av de främsta producenterna för skräddarsydda garderober och förvaringslösningar. Genomgående för Lemas italienska estetik är innovation, kvalitet och traditionellt hantverk.

Undvik trender

Att fastna för pågående trender är ett av de vanligaste misstagen många gör när de renoverar sitt kök. Risken med att falla för trender är att det många gånger blir gängse och du får inte den där unika, tidlösa och eleganta känslan som du är ute efter. Men att investera i ett kök från det exklusiva varumärket Boffi | De Padova möjliggör den där känslan av lyx och tidlös design. Det är ett varumärke världsberömt för sina skräddarsydda lösningar och italiensk innovationsdesign.

Sätt en tydlig budget

En köksrenovering är en större investering än många tror. Därför är det viktigt att du sätter en konkret budget för ditt projekt. Det är mer en bara vitvarorna du behöver ta hänsyn till – tänk även väggar, tak, golv och belysning. Att anlita elektriker, hantverkare och rörmokare är något som du bör beräkna i din budget. Det lönar sig att tänka kvalitet.

Våga släppa kontrollen…

… och lita på vår expertis. Det bästa du kan göra är att besöka vårt showroom för att inspireras och uppleva det bästa inom kök och design. På så sätt kan du diskutera din planerade renovering med oss och vi hjälper dig navigera bland de internationella ledande varumärkena. Vi besitter stor erfarenhet, kompetens och vet vad som fungerar och inte. Att vi arbetar med världens främsta producenter inom kök och design innebär att vi kan hjälpa dig att skapa köket du alltid drömt om – från första skiss till färdigmonterat kök.

Läs mer om Arclinea här.
Läs mer om Boffi | De Padova här.
Läs mer om Lema här.

Kontakta oss