Möt Roberto Gavazzi – VD på Boffi | De Padova

Den karismatiske Roberto Gavazzi är sedan 30 år tillbaka i tiden VD på Boffi | De Padova som är ett av Planoforms mest exklusiva varumärken. Företaget grundades 1934 och är sprunget ur det italienska arvet med stor vikt vid design och hantverk. Vi har pratat med Roberto om rollen som entreprenör, synen på varumärket, och Boffi | De Padovas framtidsvisioner.

Roberto Gavazzi menar att rollen som entreprenör innebär att vara en visionär. Detta för att på bästa sätt kunna utveckla produkterna, och hitta verktygen som hjälper Boffi | De Padova att bli framgångsrikt. Men också se till att det bara är de allra främsta inom branschen som jobbar med varumärket.

På Boffi | De Padova arbetar man med koncept snarare än produkter, detta för att kunna skapa en karaktäriserad atmosfär som andas exklusivitet. Sortimentet kretsar kring tre olika koncept – standard, modulärt och skräddarsytt. Det första är ett traditionellt kök med standardskåp och olika typer av finish medans det modulära har mer tekniska bitar och ett bredare utbud av material. Slutligen erbjuder de Boffi Code, som bygger på helt skräddarsydda lösningar för de kunder som vill stå ut från mängden.

Den typiska Boffi | De Padova-kunden tycker inte om att vara för mycket, men vill ändå ha det där lilla extra. Därför är det viktigt att varumärket behåller sin framtoning – att det inte är för alla. Boffi | De Padova ska vara lite gömt och oupptäckt för att kunna bygga på sin exklusivitet som varumärke, det är det som gör oss unika.

När Roberto började på Boffi utgjorde kök nästan hela försäljningen. Han hjälpte dem att diversifiera till både badrum, garderober och nyligen också möbler efter att de slagit sig samman med De Padova – ett prestigefyllt möbelvarumärke från Milano.

– Boffi gick samman med De Padova, vilket var en perfekt match av företag som delar samma värderingar. De Padova vägledde Boffi att växa från bara kök till ett helhetskoncept. Jag tycker att andra samarbeten där företag gått samman oftast är lite tråkiga, därför fick Boffi och De Padova fria tyglar.

Roberto menar att det som kund är viktigt att veta bakgrunden till Boffi | De Padova och vad som skiljer varumärket från alla andra. Ibland har det inte alltid med utseendet att göra utan hantverket, kvaliteten och historien – allt som ligger bakom produkten du köper.

Du kan hitta tusen fina stolar, men vad ligger bakom stolen du valt?

Boffi | De Padova är sprunget ur det italienska arvet, vilket innebär många olika faktorer som interagerar med varandra. Den gemensamma nämnaren är gediget hantverk kombinerat med högkvalitativa material och design. Något som Boffi | De Padova aldrig kompromissar med.

För Boffi | De Padova har den internationella tillväxten blivit obligatoriskt, eftersom den italienska marknaden inte längre räcker till. När Roberto gick in i företaget var den stora utmaningen att göra Boffi | De Padova synligt över hela världen. Nu representerar Europa ungefär 65 procent av verksamheten och i Nordamerika och Asien växer de också.

Slutligen berättar Roberto att de håller på att utveckla både kommunikationsstrategin och produkterna, följt av en stor push framöver där de vill kommunicera varumärket över hela världen.

Kontakta oss