Så gör du badrummet hotell-lyxigt

Har du någonsin befunnit dig på ett hotell som du verkligen inte vill lämna? Av alla hotellrummets olika funktioner, brukar badrummet vara ett av det mer eleganta och lyxiga. Många av oss gillar den fräscha känslan som hotellbadrum ofta erbjuder. Fantastiska badrum behöver dock inte bara tillhöra hotellen. Oavsett om du planerar för större förändring, eller bara vill fixa till detaljerna, kommer här några tips på hur du fixar den där exklusiva, tidlösa känslan i ditt badrum.

Grunden sätter känslan

Vi börjar med grunderna. Tak, golv och väggfärg har stor betydelse för hur ett badrum känns och uppfattas. En ljus grund ger ett rent, fräscht och luftigt intryck, ord som går hand i hand med hotellkänslan. Detta gäller inte minst om du saknar en naturlig ljuskälla i ditt badrum.

Ljuskällorna

Ett av de enklaste sätten för att få till lyxkänslan i badrummet är genom att skänka ljuskällorna en extra tanke. Mjuk allmänbelysning i taket, gärna med dimmer, är att rekommendera för att skapa en harmonisk känsla i badrummet. Undvik också lampan ovanför spegeln och investera istället i ljuskällor på sidorna. Komplettera dessa med en bakgrundsbelyst spegel så får du till en riktigt lyxig känsla och undviker dessutom skuggorna som lampan ovanför spegeln ger.

Dusch, badkar och handfat

Ett badrums viktigaste beståndsdelar är ofta duschen, badkaret och handfatet. Går du i renoveringstankar, är ett hett tips att välja ett större, fristående badkar. Ska du fixa ny dusch, investera i en platsbyggd med glasdörrar istället för draperi. Utöver att vara mer hygieniskt, bidrar det till den luftiga känslan. Det finns självklart också mindre förändringar som gör mycket. Varför inte byta färg på duschstång och vattenkran? Färger som ofta känns både lyxiga, fräscha och tidlösa är guld, svart, mässing och silver.

Förvaring

Något av det viktigaste att tänka på är förvaringsmöjligheter. Ju mindre onödigt bråte som ligger framme, desto fräschare känns det. Finns det vissa grejer du vill ha på display? Varför inte investera i en vacker bricka och arrangera som ett stilleben att ha i fönstret eller vid handfatet?

Skåpsluckorna

Handtagen på skåpsluckorna är viktigare än du tror. Byt ut standardhandtagen mot exklusiva knoppar som matchar resterande inredning.

Detaljer är A och O

Är du verkligen ute efter den där hotellkänslan, brukar less is more vara en bra utgångspunkt. Här är tips på några mindre detaljer som ändå tillför väldigt mycket.

  • Dofter – investera i några väldoftande oljor. Utöver behaglig doft, är dessa också en stilren och lyxig inredningsdetalj.
  • Växter gör badrummet mer levande, och både är och förblir en av de större inredningstrenderna. Gröna växter ger ett hälsosamt och fräscht intryck och bryter ofta av mot resterande färger, oavsett om det är en mindre växt på byrån eller en större i hörnet. Det finns många tåliga växter som trivs utmärkt i badrumsmiljö, exempelvis Fredskallan, Svärmorstungan och Förmakspalmen.
  • Handdukar – handdukar som ligger framme kan ha större betydelse än du tror. Istället för urtvättade handdukar som hänger slarvigt på en krok, investera i några fluffiga i matchande färg, som ligger ihoprullade i fina förvaringskorgar.
  • Sittplats – finns det något lyxigare än att ha en annan plats är toaletten att sitta på i ett badrum? Varför inte en enkel pall, en ottoman eller en mindre fåtölj? Oavsett hur du väljer att inreda ditt badrum, finns det helt enkelt en uppsjö av tips och trix för hur du får till den där lyxiga hotellrumskänslan. Lycka till med badrumsfixandet!

Kontakta oss